Bel Nu: +44-1213185520
  • face
  • twitter
  • google
  • pinterest

Te nemen stappen als Google geen verbinding kan maken met de server

Uw computer wordt in de meeste gevallen automatisch geconfigureerd met behulp van het Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) om de IP-adressen van de domeinnaamservers te gebruiken die door uw internetprovider (ISP) worden geleverd. Het is noodzakelijk om een expliciete wijziging aan te brengen in de DNS-instellingen in uw besturingssysteem of apparaat, zodat het de Google Public DNS IP-adressen gebruikt om Google Public DNS te gebruiken. De stappen die nodig zijn om uw DNS-instellingen aan te passen, zijn afhankelijk van het besturingssysteem en de versie die u gebruikt (Windows, Mac OS, Linux of Chrome OS) en het type apparaat dat u heeft (computer, telefoon of router).


Mogelijk hebt u ook de mogelijkheid om een nieuwe privacygerichte functie te gebruiken die bekend staat als DNS-over-TLS. Dit is echter afhankelijk van het systeem dat u gebruikt. Deze functie beschermt de DNS-berichten die worden verzonden tussen uw apparaat en de DNS-servers van Google tegen nieuwsgierige blikken en ongeautoriseerde toegang. Specifieke instructies voor het configureren van deze hulpfunctie zijn te vinden in de respectievelijke onderdelen van elk systeem. Soms heeft u de hulp van het Google-ondersteuningsnummer nodig.


Belangrijk: Voordat u begint:

Zorg ervoor dat u de huidige serveradressen of instellingen op een stuk papier noteert voordat u overschakelt naar het gebruik van Google Public DNS. Zo voorkom je dat je ze vergeet nadat je de overstap hebt gemaakt. Bovendien is het van het grootste belang dat u deze nummers opslaat als back-up voor het geval u er ooit naar moet terugkeren.


Wijzig uw DNS-serverinstellingen:


We presenteren slechts één versie van het besturingssysteem als voorbeeld omdat de instructies variëren tussen de vele releases en versies. Raadpleeg de documentatie van uw leverancier als u specifieke instructies nodig heeft voor de versie van uw besturings systeem die u gebruikt. Misschien vindt u de antwoorden die u zoekt ook op de pagina van onze gebruikersgroep.


U kunt meerdere DNS-servers op veel verschillende systemen specificeren, en er zal contact met hen worden opgenomen in volgorde van prioriteit. In de volgende instructies zullen we u door de procedures leiden die nodig zijn om alleen de openbare DNS-servers van Google aan te wijzen als de primaire en secundaire servers. Dit garandeert dat uw configuratie onder alle omstandigheden de openbare DNS van Google correct gebruikt.


Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de Google klantenservicenummer +44-1213185520. De klantenondersteuning van Google is beschikbaar via e-mail, telefoon of realtime chat. Zodra u ons belt, wordt er een specialist naar uw locatie gestuurd om de situatie te bekijken. Als u na het oplossen van het probleem nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


We helpen je graag verder